Wie zijn we?

Peter van Zalm

In 1992 heb ik me in Haarlem gevestigd als HBO geschoold psycholoog. In de jaren daarna heb ik me verder bekwaamd in Orthomoleculaire Geneeskunde en klinische Psycho- Neuro- Immunologie.
Aan het kennisinstituut dat deze opleiding verzorgt, heb ik na mijn eigen scholing nog zeven jaar met veel plezier les gegeven.
Vanuit dit brede scala aan mogelijkheden om tot genezing en welzijn te komen merkte ik dat ik heel gericht ben op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsgroei.
Zowel voor mijzelf als voor alle cliënten die om uiteenlopende redenen mijn pad kruisten. Ik ontdekte mijn verlangen om kennis met anderen te delen en uit te wisselen.
Dat doe ik als therapeut, als coach, als spreker of als cursusleider maar het liefst nog als gesprekspartner. Samen met Ben Alink breng ik in de Course of Your Life tot mijn grote genoegen alle facetten van dit verlangen samen.

Ben over Peter: “Wat Peter voor mij betekent is eigenlijk niet in woorden te vangen. Peter is meer dan een vriend, broer of wat dan ook. De band die wij met elkaar hebben gekregen geeft onbegrensde liefde, kracht en plezier in het leven. Het is alsof we elkaar al eeuwen kennen. Vanuit deze kracht is ook de Course of Your life geboren. We zijn er trots op!”

Ben Alink

Na mijn HBO biologie ben ik de wereld van IT in gegaan. Een ogenschijnlijk vreemde wending in mijn leven. Het mooie van de IT wereld is dat je in elke huid kan kruipen die er maar te bedenken is. Je hebt te maken met managers, vakspecialisten in welke richting dan ook. Van hoog tot laag en van links tot rechts raak je betrokken bij veranderingen in een bedrijf. Daarmee dus ook met veranderingen bij mensen. Toen mijn vrouw ernstig ziek werd, ben ik in contact gekomen met Peter. Een mooi geschenk! Een van de bijzondere gevolgen hiervan is dat mijn oorspronkelijke drive vanuit de natuur en de ervaring uit de IT wereld waarbij sensitiviteit en inlevingsvermogen zich hebben ontwikkeld, bij elkaar gekomen zijn. Een nieuw avontuur waarbij liefde een geheel nieuwe demensie erbij heeft gekregen. Een verrijking van het leven. De kracht vinden om te zijn. Mijn ambitie is om in de Course of Your Life mensen mee te nemen in dit avontuur en de gereedschappen aan te reiken om te zijn wie we willen zijn.

Peter over Ben: “Ben is al jaren mijn vriend en collega.
Mijn zeer vriendelijke, warme vriend en collega, die in alles naar verbinding zoekt en die ook altijd vindt.
Volgens mij ziet hij overal mogelijkheden om tot elkaar te komen.
Ik ken weinig mensen die zo liefdevol en positief in het leven staan.
Daarmee schept hij een klimaat van vertrouwen en veiligheid waarin iedereen is uitgenodigd om in alle vrijheid tot innerlijke groei te komen.
Voor mij is het vanzelfsprekend dat wij de Course of Your Life samen doen.”

Over Kanaga

Course Of Your Life is een initiatief van Kanaga – Centrum voor Holistisch helen. Opgericht door Peter van Zalm,  Ben Alink en Jennifer Buschman. Kanaga stelt zich ten doel om mensen met problemen of aandoeningen te helen, gebruik makend van alle kennis en iedere methode die voorhanden is. Meer informatie kun je vinden op www.kanaga.nl.