Over je onderbewuste psyche

Over stress

Over je onderbewuste psyche.

Soms gaan de dingen niet zoals je wilt.

Je kunt je soms machteloos voelen omdat je “geleefd wordt”; door facetten van buitenaf, of door je eigen patronen. Dan is het goed om te weten, dat zo goed als alles wat je ervaart wordt bepaald door het onderbewuste deel van je psyche. Stel je voor dat je de inhoud van jouw onderbewuste kan veranderen! Zie je al voor je wat er dan gebeurt? Er gaat een wereld van mogelijkheden voor je open! 

Jouw onderbewuste psyche is de stille kracht achter jouw denken en doen. Hierin ligt het script opgeslagen dat bepaalt hoe jij met de wereld om je heen omgaat.

Dit script is opgebouwd vanuit ontelbare ervaringen in je verleden. Vooral in de periode dat je hersens nog aan het groeien waren. Dat is grofweg de periode tot je 21e.

Het script.

De interpretatie van elke ervaring levert regels op in het script.
Dit helpt je om beter om te kunnen gaan met de gebeurtenissen in je leven. Het levert een automatische reactie op die heel effectief is. Tenminste, op dat moment.

Echter, dit patroon blijft wel de rest van je leven bij je, ook al dient het je niet meer. Je bent de reden voor het patroon al lang vergeten maar de reactie op gebeurtenissen blijft bestaan. Dat kan problemen opleveren in je verdere ontwikkeling.

Vergelijk het met het besturingssysteem van een computer. Dat is ooit geprogrammeerd op basis van verschillende redenen. Waarschijnlijk met de beste oplossingen voor de problemen van dat moment, maar tijden veranderen.

Wat ooit een goede oplossing was, zit je misschien nu in de weg. Bijvoorbeeld in de manier waarop je met je werk(druk) omgaat, met impulsen uit je omgeving, of met de hoeveelheid informatie die je binnenkrijgt via alle media.

Je krijgt de indruk dat je leven bepaald wordt door factoren van buitenaf. Factoren die jij niet in de hand hebt. Jouw orkest speelt niet meer wat jij hebt bedacht. Jouw film gaat een eigen leven leiden. Jouw schip gaat een andere kant op dan je wilt. En je computer? Die loopt voortdurend vast. Dan ontstaat stress.

Stress.

Stress is een alarmsignaal. Het symptoom dat aangeeft dat er werk aan de winkel is. Als je hier niet op reageert blijft de stresskraan openstaan. Met alle psychische en lichamelijke gevolgen van dien.

Dan is het tijd voor verandering!

Wat gaat de Course hierin betekenen?

In Course of Your Life helpen we je om tot rust te komen en vanuit deze innerlijke rust te kijken naar je leven. Je maakt kennis met je onderbewuste, en  met de gereedschappen om je onderbewuste aan te passen. Daar ga je tijdens de Course zelf mee aan de slag. Zo ervaar je direct hoe het is om het roer van je leven in eigen handen te hebben.